Testimonial

Familie Simons Ludo uit Kleine-Brogel

Voor de heropbouw van je afgebrande woning en werkhuis ging je met Pellens in zee als ramen en deurenpartner. Waarom precies?

Mijn woning annex werkhuis is drie jaar geleden inderdaad tot op de grond afgebrand. Een serieuze klap! Nadien beslisten we om op de volledige oppervlakte een nieuwe woning te bouwen. Een heel project met maar liefst 26 ramen. Ik kende de goede reputatie van Pellens in onze regio maar heb toch een vijftal voorstellen en offertes opgevraagd omdat ik niet over één nacht ijs wilde gaan. Op het eerste gezicht lijken alle ramen en deuren als twee druppels water op mekaar maar als gewezen schrijnwerker ken ik de stiel en let ik op de details. Die gaven voor mij de doorslag. Het voorstel van Pellens was tot in detail uitgewerkt en de prijs was meer dan correct. Ik heb dan ook niet lang getwijfeld en voor Pellens gekozen.


Welke keuzes heb je uiteindelijk gemaakt voor je profielen, je ramen en je deuren?

Alhoewel mijn schrijnwerkershart nog steeds naar het hout uitgaat, heb ik toch gekozen voor de meer onderhoudsvrije PVC-profielen van Schüco in combinatie met dubbel glas. De prima isolatiewaarde van de profielen in combinatie met de goede K-waarde van het glas leverde me een excellente EPC-waarde op. Belangrijk voor mijn energieverbruik en voor de toekomstige verkoopwaarde van mijn woning. Als 70plusser moet ik daar echt wel rekening mee houden. Achteraf gezien was ik nog het meest verrast door de rust en stilte in huis. Ik hoor geen enkel buitengeluid. Echt wel een meerwaarde!

De ramen aan de voorzijde zijn typisch landelijk. Aan de zijkanten bleef het allemaal wat strakker. Qua kleur kozen we voor zwart. Dat gaat mooi samen met het overwegend witte schilderwerk en de lichtblanke eiken vloeren binnen. Echt een heel mooi totaalplaatje.

Hoe verliep de samenwerking met Pellens?

Die liep prima, vanaf de opmeting over de plaatsing tot en met enkele garantieherstellingen. Alles verliep supercorrect volgens afspraak én volgens de regels van de kunst. Enkele grote en zware vleugelramen openden en sloten vrij moeilijk. Een gevolg van het grote gewicht. Pellens is samen met de constructeur komen kijken en samen hebben ze – zonder meerprijs! – een speciaal veersysteem ingebouwd om de ramen soepel en gecontroleerd te kunnen openen en sluiten. Ik heb me zelfs laten vertellen dat dit systeem nu standaard gemonteerd wordt in alle grote vleugelramen. Dat noem ik service!


De plaatsing is tot in de puntjes verzorgd en de eindfactuur is al even correct als de offerte. Dus waarom zou je twijfelen?

Wat bevalt je het meeste in het eindresultaat?

Zoals ik al zei, het totaalplaatje. En doordat we voor PVC kozen, hoef ik de ramen niet te verven. Da’s mooi meegenomen want op mijn leeftijd kruip je nu eenmaal niet graag meer op een ladder.


Zou je Pellens ramen en deuren aanbevelen aan je vrienden en kennissen?

Zeker en vast! Je wordt er goed ontvangen in een toonzaal met veel voorbeelden. Ze kennen hun vak en geven je prima advies met veel praktische tips. Ze denken echt mee. De plaatsing is tot in de puntjes verzorgd en de eindfactuur is al even correct als de offerte. Dus waarom zou je twijfelen?

 

« Terug